Indsamling af juletræer

2. januar 2020

Indsamling af juletræer

Skjern Badmintonklub og Skjern Fjernvarme har i år indgået et samarbejde i forbindelse med Skjern Badmintonklubs indsamling af juletræer, lørdag den 4. januar. I stedet for at køre træerne på genbrugspladsen, så samles de hos Skjern Fjernvarme, hvor de genbruges til fjernvarme. På den måde kommer det alle Skjern Fjernvarmes forbrugere til gavn. Hvis du ønsker at få afhentet dit juletræ af badminton klubben, binder du 25 kr. i toppen af dit juletræ eller betaler via Mobile Pay nummer 31814 (skrive adresse som tekst), og stiller det ud til fortovet lørdag den 4. januar inden kl. 9.00. Så vil frivillige fra klubben samle træerne ind.

 

Gratis varme/brusebade til Skjern Fjernvarmes forbrugere

I stedet for at køre træerne på genbrugspladsen, så samles de hos Skjern Fjernvarme, hvor de brændes. På den måde kommer de alle Skjern Fjernvarmes brugere til gavn.

Indsamlingen af juletræerne giver omkring 2 tons flis, hvilket svarer til den mængde kWh som bruges til knap 2.000 brusebade. Går man i bad godt hveranden dag, så svarer træflismængden til den energi der skal bruges til en persons forbrug af brusebade i 10 år.

 

CO2-besparelse på 1,3 tons

Samtidig med den gratis mængde energi til forbrugerne, så anses træflisen fra juletræerne som CO2 neutralt. Havde man skulle producere samme mængde energi med naturgas, ville udledning af CO2 have været 1,1 tons større.

Derudover er der en besparelse på CO2-udledning på ca. 200 kg, ved at træerne samles ind og ikke bortskaffes enkeltvis.